Casa Norma Leje af bolig tæt på Rom

Velkommen

Velkommen til Casa Norma

Velkommen til det skønne hus i italien. Sara har gjort klar til Jer. Hun har sørget for, at der er lagt rent sengelinned på. Strømmen og gassen er sluttet til. Hvis det er koldt, har hun tændt for varmen.
Som I kan se, er husets skodder lukkede. Det bør de være i varme perioder. De italienske huse er bygget af tykke mure for at holde varmen ude om sommeren og kulden ude om vinteren. Hvis man derfor i sin iver efter at indsnuse det hele åbner for skodderne, så vil den varme, der trænger ind, ikke sådan være at komme af med igen. Nyd derfor udsigten fra terrasserne.

I huset finder I en lille overlevelsespakke. Den består af 1 flaske rødvin, et par øl, 1 pose pasta, en dåse nescafè, toiletpapir, myggetabs og affaldsposer til de første dage. Venligst efterlad selv en velkomstpakke til de næste.

 

Skodderne

Som nævnt bør skodderne holdes lukkede i varme perioder.

 

Radiatorer

Er I på ferie i huset i en kølig periode, er der tændt for varmen. Radiatorerne er forsynet med et C og et A. Man slukker for varmen ved at dreje om på C. Man åbner ved at dreje mod A, til vandet begynder at løbe i rørene.

Der er central temperaturmåler, som sidder ude ved træ trappen. Skal stå på 20.

 

Glasdørene

Der er to glasdøre i forbindelse med spisestuen og køkkenet. Vi vil bede jer være opmærksomme på, at I altid sørger for at sætte noget i klemme, så dørene ikke pludselig smækker i (se instruktionsmappen i huset).

Selvom alt ånder fred og idyl, så kan vejret pludselig ændre sig, og dørene har ikke godt af at smække i.

Som sagt kan vejret pludselig ændre sig, og selvom solen skinner fra en skyfri himmel, når I forlader huset, så kan det pludselig sætte i med en byge, så derfor skal glasdørene altid lukkes, inden I går fra huset.

 

Parasol

Vær opmærksomme på at få den godt fastgjort. Den må kun være slået op, når I er på terrassen. Nu lyder det som om, det blæser rigtig ubehageligt i Norma. Det gør det langt fra, men der kommer nogle kraftige vindstød.

 

Den øverste terrasse

Tag endelig en stol med op på den øverste terrasse og nyd den enestående udsigt. Husk at tage stolene med ned igen.

 

Myg

Afhængig af årstiden kan der være myg i Norma. Inden de ”rigtige” myg kommer i august, er der en anden type, som vi kender fra stranden herhjemme. Det ligner små fluer. De er frække, for de har ingen lyd, så der gives ingen advarsler. De klør ligesom myg. I huset er der ”myggedræbere” i form af en lille tabs, man sætter i et stik. Der skiftes tabs hver aften, og man kan være i fred. Sker det, at I bliver plaget af kløe så gå på apoteket og bed om ”Fargan”. Det er beregnet på myggestik og meget effektivt.

 

Drikkevandet i Norma

I kan roligt drikke vandet i huset.

 

Ovnen

Det er ikke muligt at tænde ovnen, samtidig med at I vasker tøj. Hvis I glemmer det, og strømmen går, finder I el skabet over døren i pejsestuen.

Ovnen er en el ovn, selvom komfuret er gas. Den tændes ved at sikre sig, at kontakten på væggen ovenover komfuret er tændt.

Der er to kontakter på væggen over ovnen. Den ene skal være tændt, for at ovnen virker, den anden for at gassen virker. For at gøre det lidt indviklet skal kontakterne stå modsat for at være tændt. Dertil kommer, at også timeren (venstre knap på ovnen) skal være slået til, for at ovnen virker.

 

Vaskemaskinen

Det er ikke muligt at vaske tøj samtidig med, at der laves mad i ovnen. Så slår strømmen fra. Sker det, at I glemmer det, og strømmen slår fra, finder I el skabet over døråbningen i pejsestuen. Vaskemaskinen betjenes nemt. Tænd og indstil på det ønskede og tryk på startknappen.

 

Rengøring

I betaler et fast beløb for slutrengøring og vask af linned på 70 euro. Hvis I bruger pejs, skal I dog selv gøre rent efter det.

 

Husregler

Hund må ikke medbringes. Al rygning skal foregå udenfor. Det er pragtfuldt at sidde på terrasserne om aftenen. Vær dog opmærksom på at holde et rimeligt lydniveau. I har ferie, men det har naboerne ikke.

Madrasser og sengetøj må ikke tages med på terrassen til overnatning. Hvis I påtænker at sove udenfor, må I derfor selv medbringe liggeunderlag og sovepose.

 

Hjælp

Ved problemer send sms på +4528269868

 

 

Læs også: