Casa Norma Leje af bolig tæt på Rom

Mad og vin

Restauranter

La Piccola Fontana ligger midt i Norma. De laver noget helt fantastisk mad. De er særlig kendt for deres kødretter og pasta retter. Ejeren er en god vinkender. Her er der også storskærm, så hvis der spilles storkamp i den italienske liga, er det et super sted. Efter midnat er der diskotek.

Nord/Est er et helt fantastisk pizza sted. Bør opleves.

La Locanda er en lille hyggelig restaurant med tilhørende B&B.

2001 – bliver meget brugt af de lokale, og det vidner om et godt køkken.

Fontana del Prata – denne restaurant finder I ved at køre bagvejen til Cori. Der hvor vejen ender, og I kører til venstre for at komme mod Cori, skal I køre til højre. På venstre hånd kommer restauranten, som er kendt for sit svinekød (maiale) og lam (abbacchio).

Sette Camini- denne restaurant finder I ved at køre bagvejen til Cori. Der hvor vejen ender, og I kører til venstre for at komme til Cori, ligger den på jeres højre hånd inden Cori. Her serverer de en super god anti pasto, og pastaretterne er også i top.

 

Isbarer

Is på italiensk hedder gelato. Deraf navnet Gelaterìa. Der er en super isbar i Norma ved siden af Bar Brunella.

 

Markeder

Der er dejlige markeder med alt, hvad hjertet kan begære. Der er marked i Norma hver fredag. Af større markeder kan nævnes, at der er Sermonetta marked hver søndag. Markedet finder sted nedenfor bjerget. Byen Sermonetta ligger oppe på bjerget og er bestemt også et besøg værd, men vælg en anden dag end søndag og tag så turen op ad bjerget tilbage i tiden.

 

Vin

Man kan ikke sige Italien uden også at sige vin. Når I køber vin i supermarkeder, går man ikke helt fejl af vin fra området Lazio.

Gode vine får man hos Marco. Kør til Cori. Ved P-pladsen hvor I har benzintanken foran jer, kører I mod venstre. På vejen mod Giulianello kommer der en stor gitterlåge og et skilt på venstre hånd, hvorpå der står Marco. Her kan købes virkelig gode vine.

Hos Marco er den billige løsning også mulig – i huset er der 5 liters flasker. Tag en beholder med til Marco og få en opfyldning.

Eller prøv vine fra Cincinnato. Lige udenfor Cori er der skilte mod Cisterna. Kør mod Cisterna. På venstre hånd kommer vin cooperativet.

 

Pizza a porter via

Det er altid muligt at bestille pizza og tage dem med hjem, hvis man foretrækker det. Ønsker I ikke at spise på restauranten, så gør det tydeligt, når I bestiller – sig ”pizza porta via”.
Pizza er ikke bare Pizza i Italien. Udover Pizzaer, som vi kender dem, så laver de pizza i bradepande. Det fås mange forskellige steder og er en form for fastfood. Den kan fås både varm (caldo) og kold (freddo). Bageren i Norma laver nogle rigtig gode nogle. Det samme gør baren Brunella, Paradiso og Non solo pizza.

 

Læs også: