Casa Norma Leje af bolig tæt på Rom

Nyttig information

Frisk fisk

En gang i ugen kommer fiskebilen til Norma. Han holder midt på gågaden og her kan købes frisk fisk og skalddyr.

 

Slagter

Der er flere slagtere i Norma. Macelleria hedder det.

 

Bagere

Man kan købe brød i alle supermarkederne, MEN bageren laver det absolut bedste brød. Der er to bagere i Norma. den ene ligger i gågaden og den anden på vej ud af byen. På skiltet står der ”Pane”.

 

Strand

Det er let at køre til stranden. Det tager 40 min. i bil. Kør ned af bjerget. Nede af bjerget kommer der afvisning mod Latina. Kør mod Latina. Inden Latina kommer forstaden Latina Scalo. Efter dette byskilt tager I 2. lyskryds til venstre. Ved 1. kryds kører I til højre. Kør ligeud. Fortsæt ligeud til vejen ender. Kør til venstre. I er nu i B. go. Grappa. Fortsæt ud af byen. Efter byskiltet kommer der en lysregulering. Kør til højre ned til havet. I nogle perioder (nok værst i august) kan det ikke anbefales at tage til stranden i weekenden, for det gør alle italienerne.

 

Svømmepøl

Norma har en udendørs svømmepool (piscina). Der er i alt tre svømmepools. Der er åbent fra kl. 10.00-20.00 alle ugens dage. Det koster 4 euro for børn fra 4-14 år. Helt små børn er gratis. Voksne betaler 4.60 euro. Dertil kommer 2.00 euro pr. liggestol (lettino). Prisen gælder for hele dagen, og det er muligt at gå hjem og spise frokost og så komme igen. Prisen er let nedsat, hvis man først kommer efter 14.00.

 

Siesta

I Italien er der hver dag siesta fra kl. 13-17. Det betyder, at alle butikker har lukket. Kl.17 åbner alt igen, og alle butikker har nu åbent til kl.20 . Lørdage har alle butikker ikke åbent både formiddag og eftermiddag. Det samme gælder mandage, men der kan altid findes et sted, hvor der er åbent. Søndag er der kun åbent om formiddagen i Supermarkedet lige uden for gågaden.

 

WiFi

Der er WiFi på de større barer i byen.

 

Frimærker

Frimærker (francobolli) og kort (cartoline) køber I hos tobakshandleren Tabaccherìa.

 

Apotek

Apotek hedder på italiensk Farmacia.

 

Bank

Der er to banker i Norma. Den ene ligger ved byens anden kirkeplads. Den anden lidt uden for byen. Gå ud af byen mod svømmebadet. På venstre side ligger der en bank med tilhørende vekselautomat. Husk, man kan kun trække 20.000 danske kroner om måneden på sit Visa kort. Derefter kan man ringe til sin bank i Danmark og få dem til at nulstille sig. Det daglige beløb man kan veksle er 250 euro pr. Visa kort.

 

Paragliding

Det er muligt at få et tandemspring i Norma.

 

Frit svæv

I bjergbyen Rocca Massima, der ligger lige oven for Cori, er Verdens længste fritsvævs bane. Med sine 2230 meter opnås en hastighed på 140 km i timen.

 

Golf

Golfbanen Castel Gandolfo er en 18 hullers golfbane, der ligger 1 time fra Norma.

 

Ski

Der er to skisportssteder i nærheden af Norma. Det ene hedder Roccaraso http://www.roccaraso.net . Roccarosso er Italiens femte største skisportsted med 120 km pister. Det andet hedder Campo Felice http://www.skiabruzzo.com/skiing-in-abruzzo/ovindoli-campo-felice og er et mindre skisportsted.

De ligger begge halvanden til to times kørsel fra Norma. Her kan I tage op og stå på ski eventuelt med en enkelt overnatning på skisportsstedet.

 

Læs også: